dům "barrandov"

Zalomený půdorys domu je odpovědí na složitost minimálního pozemku a jeho orientaci. Díky svému zalomenému tvaru poskytuje dům svým majitelům dostatek soukromí a pohodlí. V přízemí se nachází obytný prostor se dvěma dětskými pokoji a technickým zázemím. Ložnice rodičů je pak vysunuta jako jakási pevnost intimity v podobě široké věže do dalšího patra, což umožnilo využití části střechy i jako terasy. Dřevěný rošt obkladu umožnil zastínění zasklených ploch ložnice tak, aby bránil pohledu dovnitř, ale ne ven. Vizuálně a hmotově propojuje horní patro s přízemím převýšené atrium nad částí obytného prostoru.


  • typ: rodinný dům
  • místo: zlín - ateliéry
  • rok: 2014
  • stupeň: ve výstavbě

Project 03a
Project 03a1
Project 03b
Project 03f
Project 03e
Project 03g
Project 03h
Project 03i
Project 03c
Project 03d
Project 03m
Project 03n